Woe 19 juli: Swiss Army Man

Swiss kleinerKOMEDIE • Regie: Dan Kwan, Daniel Scheinert • Zweden, VS • 2016 • 1u37
D: Engels • OT: Nederlands • Met: Paul Dano, Daniel Radcliffe, Mary Elizabeth Winstead e.a

Hank ziet het allemaal niet meer zitten en trekt de wildernis in om een einde te maken aan zijn leven. Maar dan ontdekt hij een mysterieus dood lichaam. Het lijk – Manny – is niet gewoon levenloos, hij is flexibel, multifunctioneel en uiterst nuttig, net als een Zwitsers zakmes. Samen beginnen ze aan een epische reis om weer thuis te komen. Als Hank zich realiseert dat het dode lichaam de sleutel is tot zijn overleven, is de eens zo suïcidale man gedwongen om de dode ervan te overtuigen dat het leven de moeite waard is.

Een heerlijk bizarre film met een eigenwijze en onverwachte humor. Enerzijds erg fout, knotsgek en soms wat platvloers, anderzijds ook lief en diepgaand, vol filosofische overpeinzingen. Een film die dus in geen enkel hokje past. De acteurs Daniel Radcliffe en Paul Dano zetten een topprestatie neer en zorgen dat de krankzinnige insteek toch aannemelijk overkomt en vormen ongetwijfeld een van de meest memorabele duo’s uit de filmgeschiedenis. Geniaal of verschrikkelijk? In elk geval onvergelijkbaar en onvergetelijk!


Datum: Woensdag 19 juli
Start vertoning: 22u
Locatie: Arena Sportkot

Kom je ook? Blijft op de hoogte via het facebookevenement . Ook in geval van regen gaat de vertoning door. We communiceren  telkens op de facebookpagina van de Zomerfillms en in het evenement over de regenplannen.