Woe 26 juli: Stop-The-Film-Quiz

filmquiz kleinerDeze keer geen filmvertoning, maar een eigenzinnige filmquiz. Een quiz die geen quiz is. Of toch wel? De Zomerfilmquiz blijft mijlenver van weetjes over filmtitels, namen van acteurs of data van Oscarnominaties, maar focust op de eenvoudige vraag “What Happens Next?” De leukste, gekste, spannendste of meest verrassende filmfragmenten worden vertoond op het grote scherm en dan op een cruciaal moment  stilgezet. Het publiek kiest in groep uit multiple choice-vragen wat er zal gebeuren: wat verschijnt er om de hoek? Een aap, een tractor of een zombie? Hoe sterft dit personage? Een piano op zijn hoofd, een pijl in het hart of spontane zelfverbranding?
Kom mee genieten van de unieke filmfragmenten, overtuig je buur van het juiste antwoord en laat je verrassen door wat de rest van het publiek denkt. En als bonus: hoe meer juiste antwoorden, hoe leuker de prijzen die het publiek mee naar huis krijgt!

 

Praktisch
Dit is geen quiz zoals je gewend bent. Je moet je niet op voorhand inschrijven, er zijn geen quizgroepjes en toegang is gratis. En eigenlijk zijn de vragen ook al niet zo belangrijk, we willen liever dat je geniet van de fragmenten dan dat je je hoofd zit te pijnigen over het juiste antwoord. Daarenboven, een goede encyclopedische (film)kennis zal je in deze quiz niet helpen.
Op de avond zelf wordt het volledig publiek opgedeeld in een linkerhelft en rechterhelft, zij kwissen tegen elkaar, het is de volledig helft die wint (of verliest) van de andere helft. Veel plezier!


Datum: Woensdag 26 juli
Start vertoning: 22u
Locatie: Joris Helleputteplein